SpeedBox 3.0 B-tuning voor Bosch (gen. 2 t/m 4)

 309,00

SpeedBox 3.0 B-tuning voor Bosch (gen. 2 t/m 4)

 309,00

Wil je jouw e-bike met Bosch middenmotor opvoeren? Maak het jezelf gemakkelijk met de Speedbox 3.0 B-tuning voor Bosch. De chip werkt hetzelfde als de 3.0 maar heeft als extra een bluetooth functie.
Dit type maakt het mogelijk om de Speedbox te bedienen via de Speedbox App op je mobiele telefoon.

Deze Speedbox is geschikt voor de 2e t/m 4e generatie motoren.

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Vergelijk
  • Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  • De E-bikespecialist van de Benelux
  • Gratis bezorging vanaf €50,-

Speedbox 3.0 B.Tuning maakt het mogelijk om de Speedbox te bedienen via de Speedbox App.

Download de App hier:
Google Play Store
Apple App Store

Speedbox geschikt voor de 2de, 3de & 4de generatie Bosch motor. Deactiveert met een simpele handeling de snelheidsbegrenzer. Dit kan via de Walk-assist knop óf Plus/Min/Plus/Min in te drukken. (kan per model verschillen)

De Speedbox werkt niet op 2022 Bosch Smart systeem (connected systeem met de E-bike Flow App)

Let op! Neem bovenstaande video over de tuning detectie door, ter voorkoming van foutmeldingen.
Heb je een nieuwe fiets? Rijdt tenminste 1 kilometer voordat je de chip activeert!
De Speedbox 3.0 werkt NIET met de Enviolo Automatiq naven. Deze combinatie zal zorgen voor een storing. 

Werkt de Speedbox naar behoren? Top! Laat uw Bosch motor, display etc. daarna niet meer updaten. Updates maken de kans groter dat uw chip door de nieuwe software herkent wordt. Fietsunie kan niet waarborgen dat uw chip na een update nog naar behoren werkt en is niet aansprakelijk voor een niet-werkende chip na een update.

De nieuwste optie bij Speedbox 3.0  is om zelf een maximum snelheid in te voeren! Dit kan door eerst de Turbo Stand te selecteren. Daarna ga je van Turbo, Sport, Tour naar Eco, en weer terug naar Tour, Sport, Turbo. Het display toont dan de snelheid die nu ingesteld staat. 2.5 correspondeerd met 25km/h, 3.5 met 35 km/h etc. Haal het achterwiel van de grond en draai deze 360 graden. De snelheid zal per omwenteling nu oplopen van 1.5 –> 2.0 –> 2.5 etc. Ben je tevreden met de ingestelde snelheid, bijvoorbeeld 35km/h? (3.5 op het scherm), laat het wiel dan stil en wacht tot het display weer teruggaat naar de begin stand.

Het is bij deze nieuwste chip belangrijk om ná het fietsen het systeem niet uit te zetten totdat er 0.0 op het display staat. Een timer informeert je hoelang dat nog duurt. Zodra 0.0 wordt getoond kan de fiets uit gezet worden. Wen jezelf aan dat je de fiets aan laat staan als je afstapt.
Bij het Intuvia display zal na een langere rit het veld voor de snelheid knipperen. (Bijvoorbeeld: 4.9kmh, 0.0km/h, 4.8 km/h, 0.0 kmh, 4.7 km/h, 0.0 kmh etc.)
Bij het Kiox display zal er onderin het scherm een stopwatch lopen.

De SpeedBox 3.0 wordt geactiveerd door de WALK-knop of +/-/+/- op het bedieningspaneel kort in te drukken. Nadat u op deze knop hebt gedrukt, wordt de huidige snelheid van 9,9 km / u ongeveer 3 seconden weergegeven op het bedieningspaneel. Dit betekent dat de SpeedBox 3.0 is geactiveerd en de aanvullende hulp van uw elektromotor werkt nu tot een snelheid van 99 km / h. Wanneer de WALK-knop opnieuw wordt ingedrukt, wordt de huidige snelheid van 2,5 km / u weergegeven. Dit betekent dat de SpeedBox2 gedeactiveerd is en dat alles werkt alsof de speedbox nooit was geïnstalleerd. De aanvullende hulp van uw elektrische fiets werkt nu tot de oorspronkelijke snelheidslimiet van 25 km / h.

Installatievideo: In de media hierboven staat een installatie-video voor de Speedbox 3.0.

Veelgestelde vragen:

V: Wordt deze chip gedetecteerd door Bosch?
A: De chip an sich wordt niet gedetecteerd door Bosch, mits je je houdt aan de timer die afloopt nadat je gestopt bent met fietsen. Deze dien je geheel naar 0 te laten lopen. Een keertje vergeten is geen probleem, maar structureel vergeten/niet laten aflopen kan Error 504 veroorzaken!

V: Hoe schakel ik de chip in en uit?
A: Via Plus/Min/Plus/Min of de Walk-assist knop.

V: Kan ik met deze Speedbox ook een Speed Pedelec nog verder opvoeren?
A: Nee, dit is helaas niet mogelijk, deze chip is enkel voor de 25 km/h variant.

V: Mijn display toont error 503 na het installeren van de Speedbox. Wat is er aan de hand?
A: Error 503 is een foutcode van de Speedsensor. In 99% van de gevallen is de Speedbox verkeerd geinstalleerd, controleer of de Speedbox in de juiste poort zit of/en deze goed vastgeklikt zit. Controleer of de pinnen niet verbogen zijn, deze zijn erg klein en fragiel.

V: Ik heb een Bosch Generatie 3 motor, werkt deze ook?
A: Ja, dit werkt ook.

V: Werkt deze chip op de Bosch generatie 1 motoren?
A: nee, deze is niet werkzaam op de generatie 1 motoren.

V: Werkt deze chip op mijn merk en model-fiets?
A: De chip werkt op alle fietsen met Bosch Generatie 2, 3 & 4 motoren, met uitzondering van Speed-Pedelecs en fietsen uitgerust met een Enviolo Automatiq naaf.

V: Waarom mag ik de fiets niet uitzetten als ik een stuk gereden heb?
A: De timer die loopt nadat u gefietst heeft is onderdeel van het anti-tuningsdetectie. Laat daarom de fiets vanzelf uitgaan. Heeft u de fiets per ongeluk toch uitgezet? Geen probleem, de timer zal weer lopen zodra de fiets aanstaat. Echter kan dit niet ongelimiteerd en dien je dus de timer weer naar 0 te laten lopen.

Houd er rekening mee dat het gebruik van dergelijke aangepaste elektrische fietsen op de openbare weg in sommige landen mogelijk niet strookt met de wet. De fabrikant aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van SpeedBox1- of SpeedBox2 & 3-producten. Het is niet toegestaan ​​om elektrische fietsen uitgerust met de SpeedBox1 of SpeedBox2 & 3 producten op openbare wegen, fietspaden en op openbare plaatsen te gebruiken. Elektrische fietsen uitgerust met SpeedBox1- SpeedBox2 of Speedbox 3 -producten kunnen uitsluitend op eigen terrein worden gebruikt en zijn volledig op eigen risico. Het gebruik van SpeedBox1 en / of SpeedBox2 & 3 kan de garantie van uw ebike ongeldig maken.
Wij raden u aan om altijd extra beschermende maatregelen te nemen vanwege de toenemende risico’s bij hogere snelheid, zoals bijvoorbeeld een helm.

Gewicht 0,04 kg
Type motor

Active Line, Active Line Plus, Performance, Performance CX

Merk

Speedbox

Bluetooth

Ja

Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
De E-bikespecialist van de Benelux
Binnen NL gratis bezorging vanaf €50,-

Copyright © 2024 - www.ebike-chiptuning.com · Sitemap · Privacy

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing

0