SpeedBox 3.0 voor Bosch (gen. 2 t/m 4)

 189,00

SpeedBox 3.0 voor Bosch (gen. 2 t/m 4)

 189,00

Wil je jouw e-bike met Bosch middenmotor opvoeren? Maak het jezelf gemakkelijk met de SpeedBox 3.0 voor Bosch! Met deze vernuftige gadget deactiveer je de snelheidsbegrenzer met een druk op de knop. De montage is supereenvoudig en als je er genoeg van hebt haal je ‘m er net zo eenvoudig tussenuit.

Deze SpeedBox 3.0 is geschikt voor de 2e t/m 4e generatie motoren van Bosch en werkt niet op Gen 1 classic motoren.

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Vergelijk
  • Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  • De E-bikespecialist van de Benelux
  • Gratis bezorging vanaf €50,-

Wil je jouw e-bike met Bosch middenmotor opvoeren? Maak het jezelf gemakkelijk met de SpeedBox 3.0 voor Bosch! Met deze vernuftige gadget deactiveer je de snelheidsbegrenzer met een druk op de knop. De montage is supereenvoudig en als je er genoeg van hebt haal je ‘m er net zo eenvoudig tussenuit.

Deze SpeedBox 3.0 is geschikt voor de 2e t/m 4e generatie motoren van Bosch en werkt niet op Gen 1 classic motoren. Uitsluitend geschikt voor het opvoeren van e-bikes die tot 25 km/u kunnen. Voor Speed Pedelecs tot 45 km/u is deze tuning kit niet geschikt.

Met deze revolutionaire e-bike tuning chip van de derde generatie bepaal je zelf de snelheidslimiet van je elektrische fiets! Na de eenvoudige installatie stel je namelijk zelf de maximum snelheid in. Je display geeft de werkelijke data weer zoals maximum en gemiddelde snelheid, dagelijkse afstand en bereik.

Compatibiliteit

Dit is een e-bike tuning chip voor het opvoeren van Bosch middenmotoren. Bekijk voor aanschaf of de tuning chip voor jouw e-bike geschikt is.

  • Deze SpeedBox 3.0 is geschikt voor de 2e t/m 4e generatie motoren van Bosch.
  • De Speedbox 3.0 werkt niet met de Enviolo Automatiq naven. Deze combinatie zal zorgen voor een storing.
  • De Speedbox werkt niet op 2022 Bosch Smart systeem (connected systeem met de E-bike Flow App).

Belangrijk: neem de bijgevoegde video over tuningdetectie goed door, om foutmeldingen te voorkomen.

De SpeedBox 3.0 installeren

Je installeert de SpeedBox 3.0 door de connectoren in de sockets van je motor te plaatsen. De al aanwezige connectoren verbind je vervolgens met de SpeedBox. Om dit te kunnen doen, moet je de behuizing van de motor openen. Een klein beetje sleutelwerk komt er dus wel bij kijken, maar we beloven dat het echt niet ingewikkeld is.

Met de installatievideo bij het product en de meegeleverde montagehandleiding zal het je zeker lukken. Bij vragen kun je altijd contact met ons opnemen.

Belangrijk: gebruik je de SpeedBox op een nieuwe fiets, rijd dan tenminste 1 kilometer voordat je de chip activeert.

De SpeedBox in gebruik nemen

Na de installatie activeer je de SpeedBox door de WALK-knop of +/-/+/- op het bedieningspaneel kort in te drukken (afhankelijk van het model/display). Nu zie je op het bedieningspaneel, voor ongeveer 3 seconden, een snelheid van 9,9 km/u. Dit betekent dat de SpeedBox is geactiveerd. De 9,9 staat voor de theoretische snelheidslimiet van 99 km/u. Afhankelijk van het type motor zal je nu tot ongeveer 35 km/u voldoende traphulp krijgen. Wil je nog harder, dan wordt het sportief doortrappen.

Stel je eigen snelheidslimiet in

Nu komt de magie van SpeedBox derde generatie vrij voor gebruik: de optie om zelf je maximale snelheid in te voeren! Dit doe je door de volgende instellingen te kiezen, in precies deze volgorde:

  • Selecteer de Turbo-stand;
  • Schakel achtereenvolgens van Turbo naar Sport, Tour en Eco;
  • Schakel terug van Eco naar Tour, Sport en Turbo.

Nu zie je op de display de ingestelde snelheidslimiet. 2.5 correspondeert met 25 km/u, 3.5 met 35 etc. De snelheid stel je in door het achterwiel rond te draaien. Eén keer rond (360 graden) is 0.5 oftewel 5 km/u hoger. Ben je tevreden met de snelheid, zet het achterwiel dan stil en wacht tot het display weer in de beginstand staat.

Geen updates installeren

Zijn bovenstaande stappen gelukt? Top! Je hebt nu je elektrische fiets met Bosch middenmotor opgevoerd. Nu is het zaak om geen updates voor je motor, display etc. meer te installeren. Updates kunnen namelijk voor conflicten met de SpeedBox zorgen, of de chip werkt na het updaten simpelweg niet meer.

Na het fietsen

Heb je een stuk gefietst op je e-bike met SpeedBox 3.0 tuning chip? Zet de fiets niet uit, maar wacht tot het display 0.0 aangeeft. Je ziet aan de timer hoe lang dit nog duurt.
Deze stap is erg belangrijk om het anti-tuningsmechanisme van je fiets te omzeilen, door de gemiddelde snelheid van je rit naar beneden bij te stellen. Wen jezelf dus aan om de fiets na het afstappen altijd een tijdje aan te laten staan.

Intuvia en Kiox displays

Bovenstaande gaat bij Intuvia en Kiox displays net iets anders.
Intuvia: na een langere rit zal het veld voor de snelheid op het display knipperen en dalen (bijvoorbeeld op 4.9km/h, 0.0km/h, 4.8 km/h, 0.0 km/h etc.)
Kiox: onderin het scherm zal een stopwatch lopen.

De SpeedBox uitschakelen

De SpeedBox uitschakelen is al net zo eenvoudig als het inschakelen. Druk opnieuw de WALK-knop in. Het display toont nu een snelheid van 2,5 km/u. Dat betekent dat de SpeedBox is gedeactiveerd en je e-bike weer op 25 km/u begrensd is. Het is nu net alsof de tuning chip nooit geïnstalleerd is.

Veelgestelde vragen over SpeedBox 3.0 voor Bosch

V: Kan Bosch de SpeedBox 3.0 e-bike tuning chip detecteren (Error 504)?
A: Wanneer je je houdt aan het advies om de timer te laten aflopen na het fietsen, zal Bosch de chip niet detecteren. Het is geen ramp om dit een keer te vergeten, maar gebeurt dit vaker dan zal dit heel waarschijnlijk tot een Error 504 leiden.

V: Hoe schakel ik de SpeedBox 3.0 voor Bosch in en uit?
A: Je schakelt de chip in door de WALK-knop of +/-/+/- op het bedieningspaneel kort in te drukken (afhankelijk van het model/display).

V: Ik heb een Speed Pedelec met Bosch motor. Kan ik deze ook opvoeren met de SpeedBox 3.0 voor Bosch?
A: Nee, de SpeedBox 3.0 is alleen geschikt voor ‘gewone’ e-bikes die op 25 km/u begrensd zijn.

V: Error 503! Na het installeren van de SpeedBox geeft mijn display de melding ‘Error 503’. Wat nu?
A: De foutcode Error 503 heeft te maken met je snelheidssensor. Dit betekent waarschijnlijk dat de SpeedBox niet goed is geïnstalleerd, waardoor de display geen signaal meer van de snelheidssensor ontvangt. Controleer of je de connectors juist hebt aangesloten met behulp van de instructievideo. Check of alle pinnetjes intact zijn en zorg dat connectoren goed vastgeklikt zitten.

V: Werkt de SpeedBox 3.0 voor Bosch ook met 3e generatie motoren?
A: Jazeker, deze SpeedBox is geschikt om 2e, 3e en 4e generatie Bosch middenmotoren op te voeren.

V: Ik heb een Bosch generatie 1-motor, werkt deze chip ook voor mij?
A: Nee, dit product is niet geschikt voor generatie 1-motoren.

V: Waarom moet ik de fiets een tijdje aan laten als ik een stuk heb gefietst?
A: Je fiets is uitgerust met anti-tuningsmechanisme. De gemiddelde snelheid van je rit is in eerste instantie te hoog. Laat de timer op het display daarom altijd teruglopen naar 0 voordat je de fiets uitschakelt.

V: Wat is mijn maximale snelheid na het installeren van de SpeedBox 3.0 voor Bosch?
A: Afhankelijk van het type motor zal je nu tot ongeveer 35 km/u voldoende traphulp krijgen. Wil je nog harder, dan wordt het sportief doortrappen.

V: Ik heb een SpeedBox én een badassBox. Als ik deze tegelijk installeer, kan ik dan nog harder?
A: Nee, de SpeedBox en badassBox werken niet samen.

Gewicht 0,04 kg
Type motor

Active Line, Active Line Plus, Performance, Performance CX

Merk

Speedbox

EAN

8594206940304

Disclaimer: Ebike-chiptuning.com aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die voortvloeit uit de installatie en het gebruik van haar e-bike tuning kits. In diverse landen is het wettelijk niet toegestaan om met een getunede elektrische fiets de openbare weg op te gaan. Zo geldt in Nederland dat elektrische fietsen uitgerust met SpeedBox1- SpeedBox2 of Speedbox3 -producten uitsluitend op eigen terrein mogen worden gebruikt. Het is aan onze klanten om zich te informeren over de geldende wetgeving. Houd er daarnaast rekening mee dat de installatie en/of het gebruik van een tuning kit invloed kan hebben op de garantie van je e-bike. Lees daarom je garantiepapieren goed na en maak een goed geïnformeerde aankoopbeslissing. Op je getunede e-bike kun je hogere snelheden bereiken. Dit brengt bepaalde risico’s met zich mee. Daarom raden we je aan om bij gebruik van onze e-bike tuning kits een helm te dragen. Daarnaast kun je overwegen om bijvoorbeeld beschermende en reflecterende kleding te dragen.
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
De E-bikespecialist van de Benelux
Binnen NL gratis bezorging vanaf €50,-

Copyright © 2024 - www.ebike-chiptuning.com · Sitemap · Privacy

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing

0