SpeedBox 1.3 (Bluetooth) for Bafang (4pin connector)

 309,00

SpeedBox 1.3 (Bluetooth) for Bafang (4pin connector)

 309,00

Beschikbaar via nabestelling

Vergelijk
  • Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  • De E-bikespecialist van de Benelux
  • Gratis bezorging vanaf €50,-

Speedbox 1.3 (Bluetooth) voor Bafang M300, M400 en M420

Wil jij de 25 km/h begrenzing omzeilen op jouw Bafang middenmotor M300, M400 of M420? De Speedbox 1.3 Bluetooth maakt dit mogelijk. Na installatie zet je de Speedbox aan en uit met de lichtknop op je display. Opgelet! Je kunt de Speedbox alleen bedienen met de lichtknop. Dus; zet je Speedbox aan, dan het voorlicht automatisch ook. Speedbox uitschakelen betekent ook het voorlicht uit. Wil je beide lampen bedienen? Dan heb je deze kabel nodig: Verlichtingskabel (Klik hier).

De snelheid die je fietst wordt door de helft weergegeven. Met Speedbox aan is de motor begrensd op 50 km/u. Let op: Dit betekent niet dat je ook daadwerkelijk 50 kilometer per uur kunt rijden. De prestaties van de motor blijven hetzelfde, alleen de beperking wordt opgeheven. Dit betekent dat de motor, afhankelijk van het motorvermogen, ondersteuning biedt tot ongeveer 30-35 km/u (de M420 ondersteunt tot hogere snelheden dan de M300). Tuning betekent niet dat je de prestaties kunt verbeteren, het betekent alleen dat het de snelheidslimiet opheft.

 Ben je van plan om de Speedbox op je gloednieuwe e-bike te monteren, zorg er dan voor dat je minimaal 1 km hebt gereden voordat je de Speedbox installeert.

Verschillen tussen Speedbox 1.3 en Speedbox 1.3 Bluetooth

Het verschil tussen de ‘gewone’ Speedbox en de Bluetooth versie is alleen de Bluetooth-mogelijkheden van de Speedbox 1.3 Bluetooth. De bluetooth-functionaliteit geeft je toegang tot de Speedbox-app. Met de BT 1.3 kunnen vanaf nu al jouw ritten worden gemeten. Via de app kun je tijdens het rijden real-time data bekijken zoals werkelijke snelheid, topsnelheid en afstand. Na de rit, kun je alle gegevens opslaan en analyseren in de app. 

In de app kun je ook maatregelen nemen om extra veiligheid in te bouwen. Zo kun je nu je de motor op afstand vergrendelen met behulp van de app. Er is ook een optie om “Tuning Mode” rechtstreeks vanuit de app in te schakelen. Als het voor jou handiger is, kun je er ook voor kiezen om de “Tuning Mode” niet te activeren via uw controller. In de app kun je persoonlijke waarschuwingen en snelheidsbegrenzers instellen. Als er een waarschuwing is, wordt de snelheidsinformatie in de app rood of bij een begrenzing stopt de ondersteuning van de motor.

De app is gratis te downloaden in zowel de Apple Store als de Google Playstore onder de naam “SpeedBox App”.

Moet ik kiezen voor Speedbox 1.2 of 1.3?

Er zijn twee manieren om erachter te komen. De makkelijkste oplossing is om de achterkant van het beeldscherm te bekijken. Artikelnummers beginnen met DPC.1X. gevolgd door een C of U (DPC.1X.C / DPC.1X.U). Als je een “C” hebt, heb je deze Speedbox 1.3 (4-pins connector) nodig. Als er een “U” in zit, heb je een Speedbox 1.2 (3-pins connector) nodig.

Als optie 1 niet werkt, is optie 2; zelf zoeken. Hiervoor moet je eerst zelf de kap van de motor verwijderen. Verwijder dit en je ziet de draden hangen. Vervolgens heb je de snelheidssensor connector nodig die in de onderstaande afbeelding is omcirkeld. Dan maakt het uit of de aansluiting van de snelheidssensor 3-draads of 4-draads is. In het onderstaande schema zie je hoe u de vier draden aansluit. In dit geval is Speedbox 1.3 vereist. Voor 3-draads is Speedbox 1.2 vereist. Bekijk de bijgevoegde video voor een duidelijke uitleg en het gebruik ervan.

Zo sluit je Speedbox 1.2 aan op Bafang m300 of m400

Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
De E-bikespecialist van de Benelux
Binnen NL gratis bezorging vanaf €50,-

Copyright © 2024 - www.ebike-chiptuning.com · Sitemap · Privacy

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing

0