SpeedBox 1.2 for Bafang (3 pin connector)

 169,00

SpeedBox 1.2 for Bafang (3 pin connector)

 169,00

Beschikbaar via nabestelling

Vergelijk
  • Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  • De E-bikespecialist van de Benelux
  • Gratis bezorging vanaf €50,-

Speedbox 1.2 voor Bafang M300 & M400

Wil jij de begrenzing van jouw Bafang M300 of M400 omzeilen? De Speedbox 1.2 kun je gebruiken om e-bike-beperkingen te omzeilen. Opgelet: Na installatie zet je de Speedbox aan en uit met de lichtknop op je display, dit betekent ook dat je een verlichtingskabel moet opofferen (bijv. de achterlamp). De Speedbox is alleen te bedienen met de lichtknop. Dit betekent dat als je de Speedbox aanzet, alleen de voorlamp ook automatisch aangaat. Wil je beide lampen bedienen? Dan heb je deze kabel nodig: verlichtingskabel (klik hier). 

Op het display wordt de snelheid door de helft weergegeven. Met de Speedbox aan is de motor begrensd op 50 km/u. Dit betekent niet dat je ook daadwerkelijk 50 kilometer per uur kunt rijden. Dat is afhankelijk van de kracht en koppel van de motor zelf. De beperking wordt eenvoudig verwijderd en de motorprestaties blijven hetzelfde. Dit zal in de meeste gevallen betekenen dat de motor tot zo’n 30-35 kilometer per uur kan ondersteunen, afhankelijk van het vermogen van de motor. Tuning betekent niet dat je de prestaties kunt verbeteren, het betekent alleen dat u beperkingen opheft.

Ben je van plan de Speedbox op je nieuwe e-bike te monteren, zorg er dan voor dat je minimaal 1 km hebt gereden voordat je de Speedbox monteert.

Moet ik kiezen voor Speedbox 1.2 of 1.3?

Er zijn twee manieren om erachter te komen. De makkelijkste oplossing is om achterop het display te kijken. Artikelnummers beginnen met DPC.1X. gevolgd door een C of U (DPC.1X.C / DPC.1X.U). Als er een “U” is, heb je deze Speedbox 1.2 (3-pins connector) nodig. Als er een “C” staat, heb je een Speedbox 1.3 (4-pins connector) nodig. 

Lukt optie 1 niet, dan is optie 2 om zelf op onderzoek uit te gaan. Hiervoor moet je eerst zelf de kap van de motor verwijderen. Verwijder deze en je ziet de draden hangen zoals op de foto hieronder. Vervolgens heb je de snelheidssensor connector nodig die in de onderstaande afbeelding is omcirkeld. Dan maakt het uit of de aansluiting van de snelheidssensor 3-draads of 4-draads is. In de afbeelding hieronder zie je hoe de vier draden aansluit. In dit geval is Speedbox 1.3 vereist. Voor 3-draads is Speedbox 1.2 vereist. Bekijk de bijgevoegde video voor een duidelijke uitleg en het gebruik ervan.

Zo sluit je Speedbox 1.2 aan op Bafang m300 of m400

Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
De E-bikespecialist van de Benelux
Binnen NL gratis bezorging vanaf €50,-

Copyright © 2024 - www.ebike-chiptuning.com · Sitemap · Privacy

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing

0