Shimano Steps

Actieve filters

Productcategorieën: Bafang

Resultaat 1–12 van de 14 resultaten wordt getoond

Net als alle e-bikes in Nederland is jouw e-bike met Shimano-motor begrensd op 25 km/u. Dat is de maximale snelheid die een elektrische fiets mag kunnen halen om op de openbare weg te mogen. Mag het van jou wel wat harder en wil je jouw Shimano middenmotor opvoeren? Dat doe je eenvoudig met de producten van Ebike-chiptuning.com. De badassBox en SpeedBox tuning kits zijn samen geschikt voor diverse Shimano middenmotoren, zelfs die met Di2 elektronische schakelsystemen (m.u.v. Nexus). Bestel je e-bike tuning kit eenvoudig in onze webshop.

E-bike chiptuning: hoe werkt dat?

Fabrikanten bouwen altijd een flinke veiligheidsmarge in de prestaties van elektrische fietsen. Je fiets kan in werkelijkheid veel meer aan dan waarop deze begrensd is. Bij het opvoeren van je Shimano middenmotor d.m.v. e-bike chiptuning rek je deze marge als het ware iets op. Je fiets bevat software die de maximale snelheid bepaalt. De e-bike tuning chip communiceert met deze software en geeft een lagere snelheid door dan je werkelijke snelheid. De software krijgt bijvoorbeeld 10 km/u door, terwijl je in werkelijkheid wel 15 of 20 gaat (afhankelijk van de chip die je gebruikt).

Tuning kits voor Shimano middenmotoren

Wij hebben verschillende tuning kits in het assortiment om Shimano middenmotoren mee op te voeren. Kijk goed naar je type motor en snelheidssensor om te zien welke voor jouw e-bike geschikt is. Zit die van jou er niet tussen, neem dan contact met ons op. We zijn altijd bezig ons assortiment uit te breiden, dus wie weet hebben we binnenkort ook een e-bike tuning kit voor jou.

badassBox 4 voor Shimano 2019

Het bedrijf Badass eBikes uit Duitsland kwam enkele jaren geleden met een revolutionair product voor contactloze e-bike tuning: de badassBox. Zowel de chip als de behuizing en randzaken worden constant doorontwikkeld. Inmiddels zijn we alweer bij de vierde generatie. Met deze badassBox 4 kun je contactloos je Shimano middenmotor opvoeren. Je plaatst de badassBox over de snelheidssensor van je fiets en sluit deze eenvoudig met het snap-locksysteem. De meegeleverde magneet bevestig je aan de spaak van je fiets. Even testen en eventueel de positie bijstellen en je bent klaar. Je hebt nu zonder gereedschap je Shimano middenmotor opgevoerd.

De badassBox is zelfs geschikt voor elektrische schakelsystemen (Di2), met uitzondering van Nexus.

SpeedBox 1.0 voor Shimano

Met de SpeedBox verdubbel je theoretisch de maximale snelheid van je e-bike. In werkelijkheid zul je tussen de 32 en 45 km/u halen als je hiermee je Shimano middenmotor opvoert. De SpeedBox wordt tussen de connectors van de motor en het display geplaatst, in de behuizing van de motor. Je moet er dus even voor sleutelen, maar de montage is goed te doen. Kijk hieronder met welke SpeedBox jouw Shimano middenmotor opgevoerd kan worden. Heeft je fiets een Di2-systeem voor elektronisch schakelen, kies dan voor de badassBox.

Shimano middenmotor opvoeren: vraag het Ebike-chiptuning.com

Zoals je ziet is het heel eenvoudig om je Shimano middenmotor op te voeren. Je hoeft hiervoor geen mechanische aanpassingen aan je e-bike te doen. Ook de software kun je met rust laten; je e-bike tuning chip doet al het werk. De badassBox en SpeedBox zijn gemakkelijk te monteren en demonteren. Een kleine disclaimer: met een opgevoerde e-bike mag je niet de openbare weg op. Je Shimano middenmotor opvoeren is op eigen risico. Kom je er niet uit welke tuning kit voor jouw e-bike geschikt is, of heb je andere vragen over het opvoeren van elektrische fietsen, stel ze gerust via de contactgegevens op deze site. Met Ebike-chiptuning.com ga je harder!

Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
De E-bikespecialist van de Benelux
Binnen NL gratis bezorging vanaf €50,-

Copyright © 2024 - www.ebike-chiptuning.com · Sitemap · Privacy

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing

0